IN GOEDE
HANDEN
Bel ons op

06-28931843

Hot stone massage

 

Hot stone massage

Een andere vorm van massages die wij aanbieden bij BaiMint Spa is de hot stone massage. In Nederland is dit ook wel bekend als hete stenen massage. De Hot stone massages kunnen eigenlijk niet ontbreken in een massagesalon. Het is ook niet voor niks dat er veel vraag is naar massage met warme stenen. Er zijn veel goede redenen om je te verdiepen in deze massagevorm. Lees in dit artikel alles over hot stone massage en de werking hiervan.

 

Over hete stenen massage

Bij een hete stenen massage draait alles om het gebruiken van warme stenen in combinatie met een massage. Er worden vaak basaltstenen gebruikt bij deze vorm van massage. Dit zijn vulkanische stenen die zijn ontstaan door het stollen van lava. Deze stenen worden gebruikt omdat ze beschikken over een hoge dichtheid, wat ervoor zorgt dat de stenen goed de warmte kunnen vasthouden. Meestal zijn basaltstenen afkomstig uit de wateren rond China en Hawaï. Dit komt omdat deze gebieden al eeuwenlang geschiedenis hebben met het gebruiken van de hete stenen bij massage. In Europa is het ook mogelijk dat de stenen afkomstig zijn vanuit IJsland. Deze stenen hebben een ronde vorm door erosie van water. Ook deze stenen zijn goed geschikt bij een hete stenen massage.

 

Het uitvoeren van een massage met warme stenen

Hoe gaat dat nou eigenlijk, het uitvoeren van een massage met warme stenen? De stenen worden eerst verwarmd rond de 45ºC. Daarna zullen de stenen op aandachtsgebieden worden neergelegd, dit kan bijvoorbeeld uw rug zijn. De stenen zullen een aangename warmte geven waardoor u zult ontspannen. De stenen zullen een druk op het lichaam geven. Wanneer de stenen worden weggenomen zult u deze druk het meest merken.

Als de stenen van uw lichaam zijn afgenomen, wordt uw lichaam verder los gemasseerd. De massage bestaat vooral uit klassieke massagegrepen. Door de combinatie van warmte en beweging, werkt de massage goed in op het spierweefsel. Dit zal u een ongekend ontspannend gevoel geven. 

Heeft u liever een massage die niet te maken heeft met warmte? Dan raden wij u aan om de Traditionele Thaise massage of de Balinese massage te nemen.

 

Hot stone massage voordelen

De Hot Stone massage die wij aanbieden kent een aantal voordelen. We zullen de belangrijkste Hot Stone massage voordelen hieronder bespreken:

  • Een Hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.
  • De warmte van de stenen, in combinatie met massage, stimuleren de bloedsomloop.
  • Kalmerend effect op het zenuwstelsel.
  • Hot stone massage kan ook problemen als slapeloosheid, winterhanden- en voeten, aandoeningen aan de luchtwegen en spijsverteringsproblemen verminderen.

 

Afspraak maken voor een Hot Stone massage?

Heeft u interesse in een hot stone massage of heeft u vragen over de werkwijze van massage met warme stenen? U kunt gerust contact met ons opnemen. U kunt ons telefonisch bereiken via het telefoonnummer 06-28931843. Ook kunt u via dit telefoonnummer vrijblijvende informatie bij ons aanvragen voor persoonlijk advies. Wij helpen u graag met onze professionele achtergrond. Wilt u langskomen in onze massagesalon? Het is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, zie onze contactpagina voor meer informatie.